15:56 - Erdoğan: Sığınmacılara sahip çıkacağız |Haber
14:06 - Günde kaç öğün yemeliyiz? | Sağlık
17:00 - Süt üretimi azaldı | Ekonomi Haber
16:53 - Merkez Bankası fiyat artışlarının nedenini açıkladı | Ekonomi Haber
15:27 - Özdağ, İçişleri bakanlığı kapısında | Haber
21:56 - Fed, politika faizini 50 baz puan artırdı
12:11 - Çeyrek altın kaç lira? | Ekonomi Haber
18:21 - Bolu tünelinde zincirleme kaza | Son dakika
10:24 - Rusya Tahıl ihracatını yasakladı
Kremlin, Ukrayna ile görüşme şartlarını sıraladı: Tarafsızlık durumu ve silahların konuşlandırılmasının reddedilmesi
Kremlin Sözcüsü Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya‘nın Ukrayna‘ya yönelik askeri müdahalesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Askeri operasyonun süresine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in karar vereceğine işaret eden Peskov, “Hedefler, Putin tarafından Ukrayna‘nın silahsızlandırılması ve nazizmden arındırılması olarak tanımlandı. Her ikisi de ülkemiz ve halkımız için tehdit oluşturuyor. Zaman çerçevesi, sonuçlara ve ilerlemeye bağlı olacak ve doğal olarak Putin tarafından tanımlanacak” ifadelerini kullandı.
Dmitriy Peskov, Ukrayna yönetimiyle ilgili temas kurmaya hazır olup olmadıklarına yönelik soruya, “Putin, kırmızı çizgimiz olan sorunların çözülmesi için Ukrayna’dan ne bekleyeceğimiz konusundaki vizyonunu formüle etti. Bu şartlar, tarafsızlık durumu ve silahların konuşlandırılmasının reddedilmesiyle ilgili. Eğer Ukrayna yönetimi bunu konuşmaya hazırsa” yanıtını verdi.
Ukrayna’ya yönelik askeri harekatın başlamasıyla Rus piyasalarında ve rublesinde yaşanan değer kayıplarıyla ilgili de konuşan Peskov, “Piyasaların duygusal tepkisi zaten öngörülmüştü ve tepki süresinin olabildiğince kısa olması için gerekli tüm önlemler alındı” dedi. Peskov, Putin’in bugün Rusya’daki şirketlerin üst düzey yöneticileriyle de bir araya geleceğini aktardı.
Öte yandan Kremlin’den Ukrayna’ya başlatılan askeri harekata ilişkin ilk açıklamada, operasyonun bir işgal olmadığı iddia edilerek, “Rusya’yı demir bir perdenin arkasına kapatmanız imkansızdır. Operasyon hedefe varana kadar sürecek. Süreyi Putin belirleyecek” ifadeleri yer almıştı.